Biologisch stimuleert gewichtsverlies en verlengt levensduur

24 05 2011

In een eerdere post heb ik al een een onderzoek aangehaald over het feit dat biologisch toch echt enorm gezond is en dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Ook in een onlangs gepresenteerd onderzoek is aangetoond dat biologische voeding gewichtsverlies kan stimuleren en de levensduur kan verlengen.

Uit onderzoek is gebleken dat biologisch de gemiddelde levensduur van mannen met 25 dagen verlengt, voor vrouwen ligt dit op 17 dagen. Maar ze suggereren dat wat gelukkigen zelf maanden langer kunnen leven en sommigen zelfs vijf jaar langer. De onderzoekers suggereren ook dat het eten van biologisch waarschijnlijk de algehele gezondheid kan verbeteren. Het levert bijvoorbeeld hogere niveaus van verbindingen op die vetverbranding stimuleren in het lichaam.

Deze conclusies dagen de Food Standards Agency uit, zij ontkennen volgens de universiteit al lange tijd de gezondheidsvoordelen van biologisch voedsel.

De onderzoekers van de School of Agriculture, Food and Rural Development hebben de meest recente onderzoeken naar voedingsstoffen in bio-levensmiddelen beoordeeld. Zij vonden dat biologisch geteelde groenten en fruit rijker aan vitamine C zijn en secundaire metabolieten. Deze stoffen zouden het immuunsysteem stimuleren en de cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

“Studies hebben aangetoond dat biologische producten twaalf procent meer secundaire metabolieten bevatten dan conventionele producten”, aldus de onderzoekers. En de producten bevatten zes procent meer vitamine C.

Het onderzoeksteam gebruikte deze bevindingen om het leven-verbeterende effect van de overstap naar bio-groenten en fruit in te schatten. Hoofdonderzoeker Kirsten Brandt, zegt dat hun cijfers een ‘goede gok’ zijn, gebaseerd op alle beschikbare informatie. Bio-eters kunnen hun leven verlengen als gevolg van gewichtsverlies dankzij de aanwezigheid van resveratrol dat de vetverbranding in het lichaam stimuleert.

De studieresultaten zullen in het volgende nummer van het tijdschrift Critical Reviews in Plant Sciences gepubliceerd worden.

In onze webwinkel www.natuurlijkgoedkoop.nl verkopen we ruim 700 verschillende biologische producten.


Acties

Information

Plaats een reactie